Tietoa meistä

Hei! 

Nimeni on Elina Kanerva, asun mieheni ja neljän koiran kanssa maaseudulla Mäntsälässä.

Koirat ovat kuuluneet elämääni aina. Ensimmäisen oman koirani sain  10-vuotiaana, pitkän odotuksen jälkeen. Rocky oli sekarotuinen ongelmakoira, jonka kanssa eläminen ei aina ollut helppoa. Tuolloin meillä ei ollut oikeanlaisia työkaluja haastavan koiran kouluttamiseen, eikä apua osattu hakea muualta. Rocky sairastui vanhempana sydämenvajaatoimintaan ja nukkui ikiuneen vuonna 2012. Kaikesta huolimatta Rocky on jättänyt ikuisen tassunjäljen sydämeeni. 

Kun olin lapsi, koulumatkallani tapasin päivittäin pariskunnan joka ulkoilutti pientä valkoista koiraa. Pysähdyin aina ja pyysin saada silittää tuota suloista karvaturria. Jo silloin päätin, että kun olen aikuinen, niin minullakin on tuollainen valkoinen pieni koira, Bichon Frisé. Tuolloin kahmin kaiken tiedon kyseisestä rodusta.

Bichon Frisé Luna saapui meille vuonna 2011. Luna on saanut kaksi kaunista ja elinvoimaista pentuetta ja nykyisin viettää leppoisia eläkepäiviä.

Kun tuli aika hankkia toinen koira, oli sille paljon kriteereitä. Haaveissani oli lähteä opiskelemaan homekoiraohjaajaksi, sinne tarvitsisin koiran, jolla on erinomainen hajuaisti. Työkoiran, joka on helposti koulutettava, ja joka on motivoitunut tekemään töitä yhdessä ihmisen kanssa. Valintaani vaikutti pitkälti myös eläinallergiani. Lopulta löysin Espanjanvesikoiran ja se oli kaikkea sitä mitä hain. Vida saapui vuonna 2011 ja yhdessä pennusta asti treenasimme mm. perustottelevaisuutta sekä etsintätyötä, tähtäimessä homekoiraohjaajaopinnot. Kävimme pääsykokeissa Vidan saavutettua vaadittu 1,5 vuoden ikä, mutta emme päässeet opiskelemaan. Ehkä sitten tulevaisuudessa toisen koiran kanssa. 

Espanjanvesikoira rotuna valloitti meidät täysin, niin että perheemme kasvoi kahdella perrolla. Bella saapui vuonna 2013 ja Chanel vuonna 2015.

Koirin kanssa olemme harrastaneet mm. agilityä ja tokoa. Tällä hetkellä käymme viikottain haku treeneissä. Pääpaino on kuitenkin näyttelyissä, käymme sekä Suomessa että ulkomailla näyttelyreissuilla.

Koiramme ovat meille tärkeitä perheenjäseniä, jotka kulkevat mukanamme lähes kaikkialla. Pitkät metsälenkit ja kesäaikaan päivittäiset uintiretket ovat yhteistä laatuaikaa joista ei tingitä. Koiriemme hyvinvointi on meille äärimmäisen tärkeää. 

Pyrin kasvatustyölläni saavuttamaan rodunomaisia, terveitä ja hyväluonteisia perhekoiria. 

Olen käynyt SKL järjestämän kasvattajan peruskurssin vuonna 2013 ja kennelnimi Lunamor on myönnetty minulle vuonna 2014. Olen Suomen Kennelliiton, Bichon Frisé ry:n, Espanjanvesikoiraharrastajat ryn:n sekä Vesikoirat ry:n jäsen.